Peterr 14.08.14 08:56 Nereg. IP: 217.117.209.* | Zdravím, mám takovou otázku... strašně často se mi zdá o nějakých... divných věcech, který se sebou mají vnitřní souvislost.. (pokud si sen pamatuju spojím si to) a jde mi o to, že bych rád ovládal sny... nebo alespon jejich dění uvnitř..když se mi o něčem zdá tak prostě vím to že jsem tam a tam vím to že jsem s tím a s tím... ..jestli mi rozumíte... ale uplně si neuvědomim, že bych ten sen mohl ovládnout, jde to nějak? Že místo utíkání bych se prostě sám zastavil a rozhodoval se co já budu dělat? Já chci ovládat dění ve snech né, aby sny ovládaly mě. Díky |
|
Dracizena 14.08.14 19:22 Nereg. IP: 213.151.77.* | Peterr, myslíš, že rozum je chytřejší jak Tvé tělo?
Jo když tělo vede Tvou mysl skrze sny a těmi myšlenkovými uličkami, které se musí pročistit...
Tvé buněčné tělo/mozek/ ví co dělá a proč Ti programuje sny...
 |
|
meema 14.08.14 20:45 Nereg. IP: 94.194.116.* | da sa to naucit, chce to len trezlivost. prvy krok je uvedomit si, ze snivas a potom si riadis svoj sen jak by si chcel |
|
Dracizena 14.08.14 21:06 Nereg. IP: 213.151.77.* | dají se sny řídit, to je pravda, ale záleží na síle myšlenky...
Ale když Peterr o tom uvažuje, tak může posilovat svůj myšlenkový sval
a hmotnit toto své přání. A jednou uvidí, jaké štěstí si na něj sedne.
 |
|
Peterr 14.08.14 23:23 Nereg. IP: 217.117.209.* | Díky za odpovědi :)... Mám totiž pocit, že když se naučím ovládat sny, může to mít obrovský dopad na mou budoucnost... a zase né každý pro tuto věc má vlohy... mě se pár krát podařilo si uvědomit (v tom snu), že tohle udělat nechci a neudělal jsem... ale není to jako "druhá" realita... zatím... toho chci docílit... třeba se ve snech dá mnoho dozvědět :) díky všem  |
|
Nike. 15.08.14 07:00 Nereg. IP: 37.48.38.* | Petře,
začu od konce Tvého dotazu: "Já chci ovládat dění ve snech né, aby sny ovládaly mě."... .Toto je zcela chybný náhled. Sny Tě neovládají, Ty přicházejí z hlubokého podvědomí, výjimečně nadvědomí. A já budu vždy a stále zdůrazňovat, že umožňují sebepoznání, podporují Tě ve vývoji, jestliže to chytneš za správný konec. Je velmi moudré se na to podívat a neuhýbat pravdě. Tím otrokářem je pouze nezvládnutá mysl, ego, případně i mělké podvědomí, neboť jsou dva druhy podvědomí a za sebe na tom trvám, ve kterém se ukládají pouze reflexy a emoce (to je v podstatě totéž, emoce je jen v hlavě, není to cit). Smutné je, že všechny tři věci člověk pod kontrolou mít může.
Řízené snění možné je, umožňuje to buď rozšířené vědomí člověka na duchovní cestě (úspěšné), anebo se to dá urychlit, neboť zrovna toto duchovním růstem podmíněno není, ale spíš si myslím, že je potřeba odsunout ego. K tomu se člověk přinutit dokáže i bez Cesty, koneckonců, jak třeba najednou dokáže zapomenout na sebe ve prospěch jiného, když se zamiluje, že? :) To potlačení ega považuju za důležité i z dalšího důvodu. Bylo by dobré vědět, do čeho zasahovat vhodné je a do čeho už naopak.
Nakolik tato věc opravdu ovlivňuje vývoj? Na to se názory různí. Do jisté míry do podvědomí sice zasahuješ, ale zdá se mi, že málo. A připadá mi taky, jakoby to nemělo až tak velkou hodnotu. Jako když si tam něco pozměníš přes hypnózu. Je to trvalé, když to lze zas a znovu a jinak? Já patřím k těm, kteří kladou důraz spíše na bdělý stav. Vybavuje se mi, že např. Eckhart Tolle tohle moc neviděl, že by tudy vedla cesta, Paul Brunton myslím taky ne. Ti, co se tím hodně zabývají, to pochopitelně obhajovat budou. Tak hledej, no :)
|
|
Peterr 15.08.14 09:17 Nereg. IP: 217.117.217.* | Nike. popravdě se přiznám, že jsem rozuměl asi tak 1/3 komentáře, co jste napsal :D. |
|
Warning: require_once(../_headers/minibanner.php): failed to open stream: No such file or directory in /usr/local/hosting/home/vestirna.com/web/www25x/forum/ukaz_plugin.php on line 184
Fatal error: require_once(): Failed opening required '../_headers/minibanner.php' (include_path='.:/usr/share/php') in /usr/local/hosting/home/vestirna.com/web/www25x/forum/ukaz_plugin.php on line 184
|