Spiritos 27.05.11 19:03 Reg. před 2016
| Takže co říct na začátek? :)
Asi se představím – jsem 17ti letej kluk a o duchovno se zajímám asi dva roky. Neorientuju se ve směrech jako asi většina z vás (praktikování magie, rituály, přeměny v různý bytosti). Mám rád to, o čem jsou aspoň částečný důkazy a najde se víc lidí, co vidělo, slyšelo, nebo zažilo stejný věci různě po světě. Nebudu jmenovat to, v co věřím a v co ne. Bylo by to na dlouho. Doufám, že bude stačit, když řeknu, že toho vím celkem dost. Dost o tom jak tenhle svět vlastně funguje. Zároveň ale říkám, že něco z toho, co sem napíšu nemusí bejt pravda. Vševědoucí nejsem ;) A taky by bylo dobrý, aby jste věděli, že se na tyhle věci ohledně magie a podobnejch pro někoho blbostí dokážu dívat z různejch úhlů. Jak z pohledu těch co věřej, tak i z pohledu materialistů a taky těch co jsou sice nakloněný duchovnu, ale nezacházej do „extrémů“ jako jsou upíři, vlkodlci, záchrana světa a podobně (ke kterým patřím i já).
K tématu. Už nějakej čas sleduju v týhle sekci fóra, jak se neustále hádáte o tom kdo má a kdo nemá pravdu. Je teda možný, aby existovali bytosti jako jsou upíři nebo vlkodlaci? Může snad někdo bojovat proti démonům a zlu obecně? Hrát si na hrdinu z japonský anime? Někteří jste možná už slyšeli o tom, že to na co myslíme, si k sobě taky přitahujeme. Někdo možná taky ví, že děti ještě nejsou tak moc otupený materiálním světem, proto pro ně tenhle zákon platí o to víc. Tak, teď je tu otázka – jak moc toho dokážeme myšlenkama přitáhnout? Teoreticky všechno. Prakticky nevím, zkoušel jsem to jen na drobnostech. Vlastně každej člověk žije tak, jak to chce, i když tvrdí opak. Myšlenky jsou mnohem mocnější než si myslíme. Když je prostě člověk nevyrovnanej a neví co chce, potom neovládá svý myšlenky, bojí se a to ho ničí. Proto spíš tvrdím, že život není pes, ale jen hra. A kdo neumí hrát, prohraje.
Shrnuto, podtrženo – teoreticky to možný je. Ovšem pouze když je ta myšlenka fakt hodně silná, musí se pro to prostě žít. Otázka další – jsou třináctiletý děti schopný udržet si takhle silnou myšlenku? No, nejspíš jo. Je tu přeci plno filmů a seriálů, který je dokážou tak silně poblbnout a upravit myšlení, že to podvědomě můžou považovat za realitu. Tím to promítnout do týhle roviny bytí.
Ti, co nevěří maj buď strach z toho, že by to mohla bejt pravda, nebo se jen nedokážou odpoutat od fyzickýho světa a od rčení „věřím jen v to, co vidím a na co si mohu sáhnout“. Zas ale na druhou stranu jak je možný, že při současnejch technologiích by se nevědělo o vlkodlacích a upírech? To jsou přeci normálně viditelný bytosti s masa a kostí ne?! Na tuhle otázku neznám odpověď. Je něco jinýho, když řeknu, že každej člověk má svý strážný anděly. Ty těžko vyfotíte. Těžko se dá dokázat existence anděla fyzickým důkazem. Stejně tak démona nebo víly. To je nejspíš víra pro toho, kdo s nima ještě neměl tu čest. Vlastně co znamená slovo víra? Víra je od toho, abychom věřili na něco, ale přitom nepotřebovali důkazy. Je rozdíl mezi vírou a věděním. Věřit můžem v Boha, nebe a peklo. Nikdo vám nedá důkaz že to je. Ale je to logický, tak proč bych tomu neměl věřit? Vlastně teď ani nemůžu říct, že věřím na anděly nebo démony. Já VÍM, že tu jsou. Jen se nedokážou projevit v takový míře, aby se někde na náměstí ve městě zhmotnili a dělali bůhvíco. Materialistům se vyhejbaj. A proč? Materialisti přeci NEVĚŘEJ. A jsme zas u toho – myšlenkou, že neexistujou si mezi sebou a vyššíma bytostma vytvořej nerozbitnou zeď. Na jednu stranu je to asi dobře (démoni), na druhou o dost přicházej (andělé).
To jsem ale odbočil. Jen bych chtěl, aby jste se tu pořád nehádali jak malý děti. Jak už jsem tady někde slyšel – zlo plodí jen další zlo. Vy se tu provokujete navzájem a tudíž tím zlo živíte. Radím vám všem co si to přečtete, aby jste se navzájem respektovali. Nemá smysl cpát někomu vaše teorie a urážky když o to nestojí a přesvědčovat, že vy máte pravdu a vás by měl pro jeho dobro poslouchat.
Proč bysme nenechali žít náctiletý děti ve svým světě fantazie, když je to baví? Časem je to stejně přejde. A když se spálej, tím líp pochopěj, že od toho maj dát ruce pryč. Je to milionkrát účinější, než jim vykládat, že jsou blázni. Puberta jednou skončí a oni se tomu po pár letech třeba zasmějou. Jen jestli tohle fantazie teda je.
Když se mi nelíbí něčí názor, tak proč bych přilejval benzín do ohně, když to můžu ignorovat? Jen bych si pomyslel svý a na ty stránky bych už nechodil. Nechápu jak to někoho může bavit, když pořád dokola vkládá svojí energii do tvoření hádek. Ta destruktivita se stejně vrátí tomu kdo jí vypustí. Snad existuje mnohem víc možností jak se užitečnějc vybít ne?
Nebudu se stavět na stranu nikoho z vás. Jen nemám rád, když se někde zbytečně rodí a krmí zlo.
Prosím každého z vás, aby se nad tímhle článkem chvilku zamyslel a vzal si aspoň část toho k srdci.
|
|
Theodor 28.05.11 00:20 Reg. před 2016
| Ahoj Spiritos. Rozlišuj hádku a diskusi. Potíž zdejších "upírů" je především fakt, že diskusi neznají. Tohle je e-fórum, tedy zde nejde dělat nic jiného, než diskutovat. Tedy sdílet tu malou část informace, kterou jsme schopni sdělit psaným projevem. Diskuse se může jevit jako hádka, pokud je někdo vyzván, aby svůj názor obhájil a dotyčný jedinec to nedokáže, tak začne všelijak "kopat" kolem sebe...
Jen bych tě rád upozornil, že vejít sem a všechny pokárat je právě tak projev arogance, jako to, co sám kritizuješ. Nijak to nehodnotim, jen tě před tím varuju. Sám mám podobný problém. Takové to edukativní kárání :-)
Navíc jsem tu znám jako všeobecný rýpal a tvůj příspěvek k rozrejpání přímo nabádá. Ale není to myšleno ve zlém :-)
Například konstatování: já VÍM. To je kámen úrazu. Člověk nikdy neví. Maximálně věří. Zpracovává své prožitky a smyslové vjemy a z toho utváří svůj svět. Pokud se ptáš, co je to víra, pak definice tohoto slova je irracionální přesvědčení o něčem, co nelze smysly a rozumem dokázat a uchopit. Víra je v naší realitě protipol vědeckého poznání, které vychází z důkazů a opakovatelných experimentů.
Anděla těžko dokážeš. Démona těžko dokážeš. Stejně tak ho sotva smyslově uvidíš a pokud ano, nelze ho demonstrovat jiným lidem. Tedy nevíš, ale věříš. V podstatě by se dalo říct, že většina našeho poznání je o víře. Například věříš, že lidské srdce má 4 chlopně. Vědět to budeš teprve, až nějaké lidské srdce rozkrojíš, což předpokládám, že jsi zatím neudělal. A pokud jsi rozkrojil srdce prasete a považuješ to za důkaz toho, že i lidské srdce je stejné, pak je to jen proto, že věříš tomu, kdo ti řekl, že lidské srdce je stejné. Doufám, že chápeš, kam mířím. Ono VĚDĚT je velice ošemetné a často to vede k OMYLU.
Otázka. proč ti, co nevěři, nemají anděla strážného? Má to nějaký důvod? Jakto, že je nezávislá bytost podmíněná vírou? Co když budu oponovat, že u věřícího je anděl jen zhmotněním víry? |
|
Spiritos 28.05.11 11:48 Reg. před 2016
| Jojo, komentář od Tebe jsem očekával ;)
Dobře, takže půjdem diskutovat. Já se zozčilovat nepotřebuju ;)
Hmm, takže jesltli myslíš, že jsem arogantní, brát ti to nebudu. Jsem mírumilovnej člověk, tak jsem to tu jen chtěl trošku uklidnit. Tvůj komentář je právě to o čem jsem se zmínil. Já sice jsem schopnej přijmout tvou kritiku s klidem, jenže ty děti co sem choděj asi těžko. A podle mě to víš. Podle Tvýho komentu usuzuju, že jsi inteligentní, tak proč zbytečně provokuješ? Proč radši nenavštěvuješ serióznější weby o duchovnu? Třeba aluska.org, nebo co já vím. Tam jsou většinou schopný s tebou normálně diskutvat. Co tě vůbec vede k tomu, hádat se tady s puberťákama? Musí ti přeci bejt jasný, že když jim řekneš, že to co píšou je pitomost, hned na tebe vylítnou. ;)
Ty říkáš, že člověk nikdy neví. Tak to je s prominutim pitomost. Já VÍM, co jsem měl včera k obědu, to je absolutní a to se nezmění. :D Jestli jsi to myslel jen ohledně určitejch věcí, tak je příště blíž specifikuj ;). Ty jsi asi materialista a nic o principech jak to taky chodí nevíš co? Člověk si utváří svůj svět svým myšlením. Od myšlenek se odvíjí všechno ostatní.
Víra podle tebe nelze smysly a rozumem dokázat a uchopit. S tím souhlasím. Realita je jen prostě trochu odlišná pro materialisty a pro ty, co komunikujou s vyššíma bytostma. Je blbost tvrdit, že to jestli něco je skutečnýho záleží na ostatních lidech, materialista nikdy neuvidí anděla, protože v něj nevěří.
Zas ale chápu, že všechno má svý “ale“. Ty teď můžeš tvrdit, že všechno týkající se nadpřirozena je způsobený nemocema a halucinacema a já nevím čím vším ještě. Proto je naprosto zbytečný se tady s tebou dohadovat o tom, kdo má pravdu. Já ti můžu říct, že je možný posednutí démonem, a ty mi to vyvrátíš nějakou psychickou nemocí. Jenom je na tom divný, že křesťanští kněží musej umět exorcismus. Zas můžeš říct, že je to “jen“ víra a křesťani jsou blázni. A tak dále a tak dále.
Mým důkazem o jejich existenci jsou svědectví velkýho množství lidí a já sám mám zkušenosti s přítomností strážných andělů. Já jsem je cítil.
Máš pravdu v tom, že tohle téma je dost ošemetná věc. Mohli bysme tu donekonečna filozofovat a dohadovat se kdo má pravdu.
Teď dovol, abych tě trochu poučil o strážných andělech. Ty tvý otázky na konci komentáře jsou nesmyslný. KAŽDEJ člověk má svýho strážnýho anděla. Je to něco, co nám bylo dáno při narození. Jestli se ti nelíbí slovo anděl, říkej tomu třeba vyšší pozitivní energie. Každej ho má, někdo i víc, jen skoro nikdo je nedokáže vnímat, protože většina lidstva je prostě už moc přilepená na materiálním světě. To ale neznamená, že se nemůžou naučit s nima mluvit a vidět je. Dál tady je samozřejmě plno dalších bytostí, který tě můžou považovat jen za svýho přítele a nejsou na tebe nějak vázaný. Anděl nemá ego, to znamená, že nemá svoje názory a dělá jen to, co mu bylo určeno. Snaží se zpříjemnit život svýho svěřence a ten když ho odmítne a začne se místo toho zaobírat vědou, tak se anděl stáhne, ale nezmizí. Bere to jako znamení, že se nemá projevovat a poslechne.
|
|
Red 28.05.11 12:33 Reg. před 2016
| spiritos: nema smysl neco vymlouvat, kazdy mame svuj nazor a to je to fajn na svete..
Co se ale tvyho "ja VIM" tyce, tak gratuluju. V podstate od sokrata do dnes je nejvetsi problem filozofie dokazat JAKKOLI, ze existuje nejaka pevna jistota. Bohuzel prave "ja vim" je neco co selhalo relativne brzo. Doporucuju nejakou sumarizaci filozofie za poslednich 3 tisice let, bude se ti to libit (to nemyslim jako narazku). Hlavne skepse oponentu, ktera uspesne vyvraci jednu teorii filozofu za druhou.
btw. "mym dukazem je svedectvi mnozstvi lidi" :D tohle opravdu neni dukaz :) to bych mohl verit fakt uz cemukoli co vypoti nejakej chorej mozek.. Dame si limit treba 100 lidi, vymyslime jakoukoli kravinu, obejdeme blazince a najdeme i vice lidi nez 100, kteri budou prisahat, ze ta kravina je pravdiva.. a chorej mozek, to je zase jen otazka definovani standardu aktualni spolecnosti :) |
|
Theodor 28.05.11 12:46 Reg. před 2016
| Spiritos: Předně je potřeba oprostit se předsudků a ukvapených závěrů. A zvláště je velmi potřeba nikdy nenabýt dojmu, že přes psaný projev lze poznat člověka. Kdybych ti svůj příspěvek řekl intonačně tak, jak jsem ho myslel, kdybys byl schopen mě vidět, jak se u toho tvářim, tak bys neměl ani v nejmenším pocit, že na tebe útočim, nebo že jsem jakkoliv vůči tobě nepřátelský. To že to tak vnímáš je tvá misinterpretace a je daná tím, že si v hlavě přehraješ ty věty úplně jiným tónem.
Mluvíš li o dětech, který sem chodí, pak ale pochop, že pokud neustojí první kritiku, sotva se budou schopni postavit světu. Proč myslíš, že se lvíčata škádlí a vzájemně bojují? Trénují pak svoje reflexy a postřeh. Až jednou budou lovit antilopu, bude se jim to hodit. Představ si, že jednou angelikamal vyleze před plénum skutečných lidí a deklaruje, že je upír... myslíš že jejich reakci ustojí snáz? Obecný princip vývoje je přijímání zkušenosti od starších, samozřejmě za vyváženého uchování si vlastního originálního pohledu.
Víš co jsi měl včera k obědu? Já jsem měl k večeři zapečený toast a salát s rajčetem. Pokud se spokojím s tímto, pak jistě vím, co jsem jedl. Jenže mě to nestačí. Já už jaksi nevím, z čeho přesně byl chleba vyroben, odkud bylo zrno na mouku, nevím kde vyrostlo rajče a odkud je olivový olej. Vědění má několik úrovní. Jde o to, s čím se spokojíš. Já prostě věřím, že v obchodě koupim nezávadné potraviny (jak moc je to mylný představa by ti mohli vyprávět němečtí občané). Pod povrch všech věcí se nikdy nedostaneš. když to překlopím na toho anděla. OK, existují, dejme tomu. Ale co jsou zač? V jaké sféře bytí žijí? Odkud přišli? kdo je stvořil? A kdo stvořil stvořitele?... s každou zodpovězenou otázkou naskáčou další a další. Možná právě proto Osho říkal, že touha po vědění nás vede ke zkáze, že bychom prostě měli některé věci jednoduše přijmout. Věřit.
Já nerad dělím věci na černou a bílou. Stejně tak dělit lidi na materialisty a idealisty mi přijde poměrně krátkozraké, ale v tvém případě to přisuzuji malé životní zkušenosti. Nikdy bych byl v 17 letech neřekl, že to někdy vyslovim, ale je to tak. V 17 letech je člověk na prahu živoat, otvírá se před ním svět. Je plný iluzí a o většinu z nich přijde. Ryzím idealistou si můžeš dovolit být dokud tě někdo živí. V momentě, kdy 80% svého bdělého času strávíš zajišťováním životních potřeb (nejprve svých a pak své rodiny), idealismus tě trochu opustí. Co si budeme povídat, byť mám "duchovní" bytosti rád, psa mi nenakrmí a účty taky ještě nikdy nezaplatili. Je pak velmi důležité vždy si na svůj duchovní rozvoj umět najít čas.
Jinak abych tě trochu uvedl do obrazu. Já jsem v podstatě věřící člověk. Nejsem křesťan, nejvíc mi vyhovuje druidismus, ale zkrátka mám nějakou svou cestu a svou představu. Tak opusti představu, že v to nevěřím. Proč bych se jinak potloukal tady po Věštírně? :-)
Křesťanství... to je na dlouhou diskusi. Můj vztah ke křesťanství není dobrý a je to složité pochopit a rozhodně se to nedá vysvětlit tady na fóru. Osobně považuju křesťanské církve za velký omyl. Domnívám se Ježíš na kříži nezemřel a byl globálně špatně pochopen. Následek jeho učení lásky se stal pravým opakem a není na světě agresivnější organizace, nežli katolické církve. Ale to je asi do jiného tématu. Blázni? Kdo není blázen? A co je to norma? Vidíš, další otázky :-)
Exorcismus je jistě zajímavá věc, nicméně je to skutečně démon? Sám píšeš, že mysl je silná. Co když víra v démona je natolik silná, že si člověk sám indukuje posednutí. Zkoušel jsi někdy autosugesci? Člověk si dokáže vnuknout ledasco. Osobně si myslím, že "démon" vzniká z potlačených emocí, z něčeho, co člověk vytěsňuje, a tak to nabývá na síle. Příklad: žiješ v celibátu. Vlivem svých biologických potřeb se hromadí sexuální tenze, a lup, máme tu sukubu. Kam koukneš vidíš lákání chtíče. Časem na nic jiného nemyslíš. V noci za tebou chodí nahé ženy a jelikož to třeba někdo považuje za nemravné, má s tím problém, tak to vytěsní a má pocit, že mu to někdo vnukává. Nu a démon je na světě. Opět je to na hodně dlouhou diskusi a spíš bych to rozložil do více témat.
Stejně tak anděl strážný. Když budeš chtít, možná ti někdy napíšu příběh, kdy jsem došel k závěru, že my sami si můžeme dělat andělé strážné a stejně tak naše energie dokáže někdy ochránit lidi, které máme rádi. Mysl je neuvěřitelně silná... Dovede generovat lescos.
Nepoučuj mě prosím. Díky. Sděluj mi svoje názory, svoje prožitky, svoje pohledy na svět, svoje zkušenosti. Ale nepoučuj mě. Nejsi můj mentor. Nicméně se tě zeptám. Ty informace o andělech ti sdělil kdo?
|
|
Spiritos 28.05.11 17:38 Reg. před 2016
| Jak jsi napsal – lvíčata se maj škádlit mezi sebou. Řekni mi teda, proč jako dospělej inteligentní člověk provokuješ náctiletý děti. Jak jsem psal – ty to víš, jak oni zareagujou. Tak proč? Doufám, že si na nich neléčíš nějaký komplexy z děství. To by bylo ubohý. Lvíčata mezi sebou. To znamená, že by se o tomhle měli dohadovat jen lidi přibližně stejnýho věku a přibližně stejný inteligence. Ty už jsi ale na úplně jinym levlu a oni tvůj názor nepřijmou, když jim to podáváš takovým způsobem. To snad taky víš. Puberta spočívá v tom, že se chceš odlišovat a neposlouchat dospělý a jejich rady. A pochybuju, že by někdo vylezl na veřejnost s tím, že je upír.
Promiň, možná to teď kapku přehánim, ale Angelikamal je moje kámoška. To proto si asi ten text od tebe vyložím jinak. Ne snad, že bych tě kvůli hádkám s ní zavrhoval. Ruku na srdce, to co říká je fakt trochu silný kafe. Ale tak proč bych jí to bral? Už jsem i říkal, že věřit tomu pořádně začnu, až budu mít nějakej důkaz. Jsem zastánce názoru, že možný je všechno ;).
Asi máš pravdu s tím, že mi je 17 a o životě toho moc nevím. Každopádně vidím věci okolo trochu jinema očima než mý vrstevníci. Aspoň ale dokážu ty děti pochopit líp než ty, pokud teda nemáš syna nebo dceru 15 roků starou. Takže mě poslechni, když ti říkám, že oni nechtěj slyšet tvůj názor. Proč jim brát iluze? Oni si časem třeba taky řeknou, že to je pitomost. Ostatně na dětství bysme měli mít všichni veselý vzpomínky ne? :)
Plně s tebou souhlasím ohledně toho, že některý věci je lepší nevědět ;). Jen teda k tomu dělení lidí. Ano, neříkám, že jeden by měl žít jen pro nadpřirozeno a druhej zas pro materiální svět. Já, ač věřím, že možný je všechno, jsem schopen přijmout i realitu takovou jaká je. Jde teda spíš o to, že někdo na tyhle věci nevěří a druhej jo, ale všichni žijem tak nějak pro to, abychom uspokojili naše fyzický potřeby.
Ohledně toho křesťanství bych asi řekl, že ta víra sama o sobě není špatná věc, i když je podle tebe špatně pochopená. Stádo ovcí taky musíš zavřít do ohrady, jinak ti uteče a nepřežije. A bez pastýře a psů by to asi taky moc dobře nedopadlo. Podle mě vždycky musíš mít někoho, nebo něco, co spojí davy lidí a určí pravidla a udrží mír. Je věc druhá, když je ten pastýř zmetek. Snad chápeš co tím myslím. Ale to už vybočujeme z tématu.
Jinak ty informace o andělech mám ze spousty zdrojů. Jak z internetu, tak z knížek a od přátel, keří se tomu věnují mnohem déle než já. Vesměs je to pořád to samé. A to jsem taky napsal.
|
|
Theodor 28.05.11 22:01 Reg. před 2016
| Pokud malý náctiletý děti považujou vyjádření nesouhlasu za provokaci, pak je to jejich problém a můžou se odebrat diskutovat o svých hamburgery pojídajících upířích návycích někam, kde se lidi nad 10 let nevyskytují. Dokud budou chodit sem, musí čekat reakci. Snění je hezký, ale prezentovat to jako fakta mi přijde někdy až nebezpečné.
Vůbec moje rady nemusí poslouchat, to je kouzlo internetového fóra.
Aj aj. stádo ovcí... to je něco, z čeho mi běhá po zádech husí kůže... Já nemám stáda rád a přál bych si, aby měl každý svůj mozek. A vůbec se mi nelíbí představa pastýře, který je někam vede (většinou skonči na jatkách). |
|
Warning: require_once(../_headers/minibanner.php): failed to open stream: No such file or directory in /usr/local/hosting/home/vestirna.com/web/www25x/forum/ukaz_plugin.php on line 184
Fatal error: require_once(): Failed opening required '../_headers/minibanner.php' (include_path='.:/usr/share/php') in /usr/local/hosting/home/vestirna.com/web/www25x/forum/ukaz_plugin.php on line 184
|