Maty 21.06.10 15:49 Nereg. IP: .* | Co si myslíte o provokaci? Je to něco takového, co by ve fóru nemělo vůbec existovat, nebo je to prvek diskusím prospěšný? Sama jsem uvedla několik témat, o kterých si myslím, že mají dost společného s dnešní dobou, ale někteří (mám pocit) zde zvolili taktiku obrany, že není dobré o těchto věcech diskutovat. Jsem přesvědčena, že právě diskuse na ožehavá témata (slušnou formou) dokáží člověku otevřít nové pohledy. Tedy, co si myslíte o takovéto provokaci? |
|
Weiterinka1 21.06.10 16:44 Nereg. IP: .* | Morálka paní Dulské by možná řekla, že provokací je pravda vynesená ven! :-) Takže věci se mohou dít, ale nesmí se o nich mluvit ... |
|
Theodor 21.06.10 17:35 Reg. před 2016
| Provokace není ani dobrá ani špatná. Je to prostředek. Něco zkusím, uvidím, jestli se někdo chytne. Dokonce bych řekl, že provokace může přinést i užitek. Ale spíš tomu, kdo je provokovaný. Pokud se totiž zamyslí, proč ho daná věc provokuje, může se někam posunout. Cílem vyrovnané mysli je totiž klid a mír a v něm se nás provokace nedotýká.
Takže pokud se někdo cítí něčím provokován, měl by zkoumat kořeny své negativní odezvy na danou věc. |
|
kelišová 21.06.10 18:35 Nereg. IP: .* | Zrovna Theo umí dost dobře použít provokaci jako " prostředek " Nic ve zlém Theo 
Jinak si myslím , že v dnešním světě dosáhnout klidné a vyrovnané mysli je docela umění .Viděla jsem jen jednoho naprosto vyrovnaného člověka ( sic jen v televizi ) a tím byl Dalajlama .
Možná , že to jde , když člověk přijme svět takový , jaký je a nechá se jím unášet jako takovou dlouhou a zajímavou meditací .
On celý náš život je tak trochu provokace , kam přijdeš tam se s ní setkáváš a i když sedíš na místě , tak zas někdo přijde k tobě a začne tě provokovat 
Zrovna včera jsem nevím jak vyprovokovala jednu paní řidičku , že mne málem přejela , a to jela v zákazu vjezdu a já jaksi mohla uskočit leda tak do rybníka .Jo, lidi jsou různí a žije se nějak moc rychle v poslední době  |
|
Maty 22.06.10 10:27 Nereg. IP: .* | Díky za názory. Je zajímavé, že člověk někdy nanese nějakou záležitost k úvaze, v dobré víře, zvědav na názory nebo poznámky a z reakcí lidí se dozví, že to teda ne anebo, že je to nepředstavitelně naivní pohled.. Teď např. jsem se pozastavila nad tím, jak je možné, že ona ropná katastrofa, která každodenně zamořuje a ničí tolik života v moři, ještě nevyprovokovala světové kapacity (z oborů, které by uměly pomoci) z různých krajin světa, které by urychleně společně hledaly nějaké řešení. Bylo mi odpovězeno : " To nikdo nenavrhne - politika - a Amerika nepřipustí myšlenku, že si s něčím neví rady." Jestli se takto opravdu uvažuje, tak asi fakt jako lidstvo potřebujeme "na zadek", aby nás něco probudilo.
Když Theodor napsal o vyrovnané mysli, napadly mne ty tři čínské opičky (neslyším, nevidím, nemluvím), ale přiznám se, že neznám tu legendu. Jen jsem kdysi dostala jako dárek takovou legrační opičí sošku.. Ale to asi s vyrovnanou myslí nemá co dělat.. |
|
xyza 22.06.10 10:36 Nereg. IP: .* | Někomu se takto položená otázka může jevit jako provokace. Ale proč. Jde přeci o řešení aktuálních temat před kterými by lidé neměli strkat hlavu do písku. Reakce na jejich řešení mohou být různé. Neznám však nic zajímavějšího a přínosnějšího než tvůrčí "hádky". Nejsme přece stádo kývajícího vobčana. |
|
Weiterinka1 22.06.10 16:20 Nereg. IP: .* | Maty ... ona, když otázka ropné skvrny se dostane ven, tak by se s ní mělo něco udělat ... ale to se spíš bude hledat viník, který na to první upozornil! Takhle to myslím ... Provokace je muleta na býka ... mladý býk reaguje nahned ... zkušený ví, co to obnáší. A zas je tady na přetřes pravda ... což už tady bylo.
Stran opiček ..
Tři moudré opice vyjadřují japonské přísloví:
Neslyším zlo, nevidím zlo, nemluvím zlo.
Tím chtějí říci: Nikoho nepomlouvej a nestrkej nos do cizích věcí.
... . No, na začátek vyrovnané myslí dobrý, ne? :-)
|
|
Warning: require_once(../_headers/minibanner.php): failed to open stream: No such file or directory in /usr/local/hosting/home/vestirna.com/web/www25x/forum/ukaz_plugin.php on line 184
Fatal error: require_once(): Failed opening required '../_headers/minibanner.php' (include_path='.:/usr/share/php') in /usr/local/hosting/home/vestirna.com/web/www25x/forum/ukaz_plugin.php on line 184
|