Maty 03.06.11 12:45 Nereg. IP: 77.48.243.* | Tak si tady sedím a bulím ... zhlédla jsem několik akcí "Obejmutí zadarmo" v různých koutech světa ( i u nás ) a tak mě to dojalo. Uvědomila jsem si, jak toužíme po obejmutí a mnohdy váháme, jestli můžeme nebo aby někdo neřekl ( si nemyslel) ... tak vás všechny objímám alespoň na dálku a nedám sem žádného smajlíka, protože co cítím tu stejně není ... nebo že by X? Kdo se přidá? |
|
Kata-rína 03.06.11 16:58 Nereg. IP: 94.199.199.* | Nojo, něco je mezi nebem a zemí... ..na něco podobného jsem myslela ráno, i v souvislosti s tématy a děním na Věštírně a právě před nahlédnutím na Věštírnu jsem probírala podobné téma v konkrétní situaci - i během odpoledne vlastně prakticky /nepopisuji/.
Takže - přidávám se. |
|
Merit 04.06.11 02:31 Reg. před 2016
|
 |
|
Suzie 04.06.11 15:41 Reg. před 2016
| jo,já jsem taky na meko... dojmul me jeden sen a já v myšlenkách taky objímám všechny,které znám i neznám... .at je láska mezi lidmi a nikdy nezmizí... |
|
Theodor 05.06.11 07:22 Reg. před 2016
| Já bych byl zásadně proti, jestli dovolíte. Vysvětlim :-) Za prvé na internetové diskusi se objímat NEDÁ. Jak by řekla moje teta: "Prostě to nende!" Můžeme připustit určitou výměnu emocí, sdílení na jiných úrovní, ale fyzický akt obejmutí, to přes virtuální svět neuděláte, kdybyste se rozkrájeli.
Za druhé: Díky bohu, že to nejde! Představa, že by se dalo objímat přes internet je strašlivá! Neberte mě zle, já mám objetí rád, ale jen jako projev intimity. Při fyzickém kontaktu se prostě už energie příliš mísí a mě to ruší.
Tak jestli máte málo objetí, proč nejdete ven a neobejmete své blízké? Na co vymýšlet X *cuddly cuddly*, apod. ve virtuálním prostoru??? |
|
Kata-rína 05.06.11 15:46 Nereg. IP: 94.199.199.* | Theo: nojo, dá se to pojmout i takto. Já to beru odlišně = objetí jako symbol nějakého pocitu. Proč by ten pocit nemohl být takto vyjádřen? Ani ve fyzické přítomnosti s někým není potřeba nutně objetí, aby se člověk cítil obejmut - myslím tím takové to koupání se v dobrém pocitu z přítomnosti někoho anebo z pocitu souladu, klidu, pochopení atd.
Někdy máme /všichni/ i tak velký pocit štěstí např., kdy je chuť obejmout celý svět. Od radosti. Objetí je vyjádřením různých emocí - dalo by se jich vyjmenovat určitě víc.
Pokud máš hrůzu z nějakého "přeslazování", naprosto chápu - z toho mám hrůzu též, najít míru ve všem je těžké. Nicméně - někdy člověk má potřebu někomu anebo i sobě přisladit a nebýt "jenom" chladně racionální, věcný.
Je to samozřejmě na diskusi, ale víc to nerozvětvím. |
|
Kata-rína 05.06.11 16:41 Nereg. IP: 94.199.199.* | Nechci už pokračovat v této diskusi, mám v tomto docela jasno a nemám potřebu nikomu svůj náhled vnucovat a zdůrazňovat - ať si prožije své pocity každý podle své libosti. Pokud to nezasahuje nijak do "mých hranic", ani nemám důvod do toho někomu kecat.
Jen pro zajímavost něco přidám. Je to zas shoda okolností /zažívám docela často/, že jsem právě při čtení dnešních novinek na internetu našla článek, který určitým způsobem souvisí s tématem tady. Aniž bych článek brala naprosto vážně, pro zajímavost nějaké věty zacituji /vzhledem k tomu, že odkazy na Věštírnu nejde vkládat/.
Jde o nějaký zahraniční průzkum - recept na štěstí. Výsledek:
Největší část západní veřejnosti si cení především smíchu, pro 22% dotázaných je to nejpříjemnější zpestření dne a největší zdroj radosti a štěstí. Večeře s přáteli se umístila na druhém místě, pokud se konzumuje navíc něco dobrého, pro 21% z nás je to vrcholný okamžik životního blaha.
Lidé jsou ale stále také velmi taktilní, neboť objímání skončilo na třetím místě a získalo si 19% veřejnosti jako nejoblíbenější činnost k dosažení štěstí a radosti.
Deset nejpříjemnějších a nejradostnějších okamžiků života:
1. Smích
2. Večeře s přáteli a blízkými
3. Objímání
4. Slunce v obličeji
5. Hezká knížka
6. Procházka po pláži
7. Ulehání do čistě povlečených peřin
8. Sledování západu slunce
9. Staré fotografie
10. Vůně čerstvě posekané trávy |
|
Maty 05.06.11 17:52 Nereg. IP: 77.48.243.* | Tak jsem se ( trošku víc ) usmála nad příspěvkem Theodora a Niké jinde na toto téma .. dala jsem obejmutí do " lásek ", protože tady často čtu o nějakém tom skratu ve vztahu a absenci obejmutí nebo pohlazení. Nemyslím, že je to něco přeslazeného, míchání energií ano, ale jen takové, kterou sám poskytneš (ta ee když nepustíš, nevstoupí) a i dvě věty o tom, že někdo anonymní má podobný pocit jako já, cítím jako souznění ( no a jestli někdo neměl úmysl se písemně vyjadřovat a jen přijal moji myšlenku obejmutí - proč ne?). Vše je o komunikaci a mně právě komunikace v životě mnoho pomohla ( ve všech směrech ). Kdo pochybuje a říká, že něco nejde, pochybuje sám o sobě .. avšak = jeho úhel pohledu  |
|
Theodor 05.06.11 23:41 Reg. před 2016
| Maty: mohli bychom taky najít nějakou zkratku pro pohrdlivý sarkasmus, když se někdo neztotožňuje s mojí představou o romantickém světě :-D bo na to jsi také expertka... zvláště smajlík patří mezi jedny z mých extrémně oblíbených .-D |
|
Warning: require_once(../_headers/minibanner.php): failed to open stream: No such file or directory in /usr/local/hosting/home/vestirna.com/web/www25x/forum/ukaz_plugin.php on line 184
Fatal error: require_once(): Failed opening required '../_headers/minibanner.php' (include_path='.:/usr/share/php') in /usr/local/hosting/home/vestirna.com/web/www25x/forum/ukaz_plugin.php on line 184
|