evollegna 10.01.11 21:16 Nereg. IP: .* | Doufala jsem, že naleznu místo, kde mi někdo řekne co se to má dít. Na jednu stranu je to směšné, že by měl přijít konec světa a na druhou jsou věci, které mě trochu "děsí"... hromadný úhyn ptáků a mořských savců v současnosti je přisuzován právě průvodním projevům apokalypsy... asi Vám připadám směšná, já sobě samotné taky, divím se, že jsem schopná něčemu takovému v jádru "věřit"... ale... co když...  |
|
Theodor 11.01.11 17:22 Reg. před 2016
| Tak prvně bych upozornil, že masové úhyny zvířat sice nejsou nijak časté, ale také nejsou něčím nevysvětlitelným. Nejsou ničím, co by se v historii nedělo opakovaně a jak vidíte, stále svět neskončil. Samozřejmě, náš svět je konečný, neboť život na zemi je omezen existencí slunce, které dle odhadů vědců za 4 mld (cca) let vybuchne a svět tak skončí. Apokalypsa je jistá, ale nemyslím, že by přišla v r. 2012
Spíš věřím, na konec civilizace. Aspoň tak, jak jí známe. Je možné, že vyhyne náš druh. Lidstvo se chová velmi nezodpovědně a neuvědomuje si, že je to právě člověk, kdo stojí na vrcholu ekosystému a je úzce závislý na svém způsobu života. Tím pádem nedokáže na narušení ekosystému dostatečně rychle zareagovat a dříve, než se přizpůsobí, vyhyne. Takže místo aby se snažil svůj biotop udržet, systematicky ho devastuje a vlastně si pod sebou podřezává vlastní větev.
Vlive medicíny navíc přežívají i jedinci, které by Příroda vyřadila z evoluce a nedovolila, abych jejich geny přežily. Výsledkem je tedy snížený evoluční tlak a tím degenerace lidského genomu. Za chvíli se nebudeme schopní bez laboratoře už ani rozmnožit (například počet spermií, který byl před 40 lety už považován za neplodnost, je dnes normou atd... ). A až se staneme plně závislí na laboratorní reprodukci, bude pak k vyhynutí lidstva stačit 10 let bez proudu... (například po vyčerpání fosilních paliv, atomového paliva, atd---) |
|
kelišová 11.01.11 19:02 Nereg. IP: .* | Theodor : Je zajímavé vědět , že díky výdobytkům civilizace mohla přežít moje babička a její dcera a tak jsem mohla přijít na svět i já , interesantní pohled na svět ! V minulosti bych už tady asi taky nebyla ani já .
Tvrdé , ale je to tak !
Však nutno vědět , že lidé umírali na nemoci , jež se z dnešního pohledu jeví jako banality , zbytečně a v bolestech .Slavný Harry Houdiny prý zemřel na perforaci apendixu ... .
O pár desítek let dozadu bych po porodu císařským řezem , jak se prováděl dříve - buď nepřežila , nebo bych zůstala ležící a inkontinentní , hmm .
Napadá mne , jestli má člověk o tom tak přemýšlet , co by a kdyby .Jsem možná snílek , ale věřím , že pokrok je nevyhnutelný , vše jde kupředu a k lepšímu .Více si jako lidé uvědomujeme , že jsme součástí přírody a že se k ní tak máme chovat .
Také na druhou stranu vidím čím dál více ustrašených , vystresovaných lidí , nese to sebou doba ?
Je pravdou , že se po určitých etapách v minulosti země měnili celé zástupy živočichů , jedni zmizeli , aby se vynořili druzí ...
Dokonce i po apokalypse , kdy by do země narazil asteorid a země by byla celá v plamenech , by přežily bakterie ukryté v hlubokém podzemí , ale vyvíjel by se potom život ve stejném sledu jako předtím ?
Taky jsem slyšela takové ty fámy o Nostradámových proroctvích , že měl do země narazit asteorid a Amíci kvůli tomu natočili hned pár filmů o asteoridech a různých koncích - takže se to vlastně stalo , i když jen ve filmu .Nevím , kdo to vymýšlí:))
Jinak někteří jedinci tu neplodnost ostatních doženou :))
|
|
kelišová 11.01.11 19:07 Nereg. IP: .* | Jsem si nemohla vzpomenout - jednou jsem četla perfektní komix - myslím , že napsal Ondřej Neff a obrázky byly od Káji Saudka - Arnal a dva dračí zuby . Docela zajímavá apokalypsa na planetě osm . |
|
Theodor 13.01.11 17:36 Reg. před 2016
| kelišová: já netvrdím, že medicína by neměla léčit banality a tím prodlužovat život. Tím dává jedincům delší průměrný věk a víc času na psychické zrání a evoluci myšlení (život už není jen o tom narodit se, jíst, rozmnožit se a umřít). Nicméně to z nás právě dělá ten superspecializovaný druh, neboli první na vyhynutí... |
|
kelišová 14.01.11 11:39 Nereg. IP: .* | Theodor - myslím , že ani v minulosti nebyl život jen na bázi základních životních potřeb .Důkazy ?? No, kresby pravěkých lidí ,sošky , šperky , nářadí , objevy , obrazy - fresky -----možná jen byl ten život více intenzivnější , nezbýval čas přemýšlet o blbostech ... ..
Teď je to trochu víc pohodlnější , i když římané už také měli vyhřívané podlahy a tak... .
Každá doba sebou něco nese ... .
Ani tak si nemyslím , že konec civilizace je nevyhnutelný , spíš tak jak se říká - konec civilizace , tak jak ji známe ... ..
|
|
Nike 14.01.11 17:17 Reg. před 2016
| Kelišová, Ty ráda vaříš guláše, co? Kromě drobného detailu, že už to řekl, těm Římanům ta jejich antická civilizace taky padla.
Ještě bychom mohli vstoupit do 5. dimenze, jak tvrdí kvantoví astrologové. Škoda, že si to neumím představit, skoro se bojím, že mi tam bude něco chybět
 |
|
kelišová 14.01.11 18:22 Nereg. IP: .* | Nike - pokud je dobře ochucený , proč né . Horší je , když se někdo snaží naservírovat delikatesu a druhý z toho má akorát průjem .
|
|
Nike 14.01.11 18:26 Reg. před 2016
| Ano. Já vařím takové sójové k radosti celého okolí  |
|
Nike 16.01.11 12:05 Reg. před 2016
| Amen
Téhle náhodné perle, která na mě vykukla po ottevření, jsem neodolala, jednoho to potěší víc, než hlubokomyslné kecy.
Laub
Dvě nuly znamenají toaletu. Často jsou to ale i dva hajzlové.
|
|
Warning: require_once(../_headers/minibanner.php): failed to open stream: No such file or directory in /usr/local/hosting/home/vestirna.com/web/www25x/forum/ukaz_plugin.php on line 184
Fatal error: require_once(): Failed opening required '../_headers/minibanner.php' (include_path='.:/usr/share/php') in /usr/local/hosting/home/vestirna.com/web/www25x/forum/ukaz_plugin.php on line 184
|