Dnes je čtvrtek, 10.7.2025
Svátek slaví Libuše a Amálie, zítra Olga.
banner_responzivni_test_nahore.php
bann-mobil1-320x100.php
zpět

Magie symbolů, předmětů a prostředí

Kouzla a magie
I ten, kdo věří na čáry a kouzla dostal od nás místo se "rozepsat". Proto neváhejte a svěřte se se vším, co vás tíží v oblastech magie, ať už černé nebo bílé.

« zpět \ Přidat komentář

Magie symbolů, předmětů a prostředí

Maty
26.06.10
17:48
Nereg.

IP: .*
Před lety jsem se účastnila několika přednášek a seminářů většinou pro menší počet lidí. Konaly se v "domáckých" prostředích a přednášející se připravovali tak, že měli kolem sebe různé symboly, obrazy, předměty, kameny atd. Nevím, jak to funguje dnes, protože jsem na žádné přednášce dlouho nebyla, ale mám pocit, jestli ony magické předměty nejsou spíš dobrým obchodním artiklem, protože tu sílu do daného předmětu vlastně dáme my sami tím, že tomu věříme.. myslím si .. Zajímá mne názor lidí, kteří s těmito věcmi pracují, jaký mají úspěch a další jejich poznatky. Předem díky.

Maty
28.06.10
17:47
Nereg.

Po opětovném přečtení jsem usoudila, že tuto otázku jsem celkovým zněním odsoudila k záhubě..

Napíšu tedy vysvětlující zkušenost: před pár lety jsem šla 25 km "zkratkou" z Vrchlabí do Pece pod Sněžkou (po cestě by to bylo 32 km) a po dvacítce jsem cítila, jak mě opouštějí síly, tak mě napadlo po cestě sbírat barevné kamínky a prosila je, ať mi dají sílu tu cestu dokončit do daného času. Za nějakou chvíli jsem potkala staršího pána se štěnětem vlčáka a dali jsme se do hovoru. Zjistila jsem, že se v mém rodném městě jako mladý učil a dlouhá léta žil v sousedství. Štěně se nám pletlo pod nohy .. prostě ta cesta ubíhala ani nevím jak a po únavě nebylo ani památky. Později jsem nad tím přemýšlela a došla k závěru, že pokud člověka osloví (zalíbí se) nějaký předmět a on mu uvěří, že mu pomůže, nemusí se shodovat s např. kameny, které jsou mu doporučovány v jeho horoskopu. A šutry z Krkonoš mám stále schované..

Theodor
28.06.10
18:19
Reg. před 2016

maty ty teď procházíš nějakou osobnostní krizí?

Maty
28.06.10
19:57
Nereg.

Theodore, aha, nejspíš mnoho otázek? Touha pochopit nepochopitelné? Od dětství dávám otázky, na které nikdo neumí odpovědět. Zažila jsem např. šok, když jsem zjistila, že dospělí trestají děti za lež a sami beztrestně lžou!! Když jsem se o tom někomu svěřila, nedovedl mi odpovědět .. Proč se tím nikdo nezabývá?
Takže u mne je setrvalý stav - tozn. nechápu systém této společnosti a někdy mi dělá problém se přizpůsobit. Něco se o něčem ví a nepoužívá se to. Říká se tomu prý naivita, ale když se dostanu na druhý pól (s vlky víti), jsem blízka smrti. Dříve jsem si nechala udělat test IQ, protože jsem si myslela, že jsem možná nějaký zakuklený imbecil. Výsledek zde nebudu uvádět, ale stalo se, že byl dost výrazný rozdíl mezi verbální a nonverbální částí.
Doufala jsem, že duchovní prostor a lidé, kteří se tím zabývají, mi leccos osvětlí, ale ouha - buď jsou to ti, co se napojí na entitu z astrálu a čerpají z člověka energii nebo jde o obchod.
Možná hledám člověka, který VÍ a já z jeho slov poznám, že je to pravda .. nevím .. uvidím .. Děkuji za Tvůj zájem

Katarína
28.06.10
20:25
Reg. před 2016

Maty: K tématu nic nemám - ačkoliv přece jenom: domnívám se, že Tvůj příběh o turistickém výšlapu a pomoci kamenů je normální a běžná psychologie.
K Tvému sdělení 19:57: domnívám se, že nikdo neví NIC komplexně, podle mého názoru to ani není možné - obsáhnout všechno a pochopit veškeré zákonitosti, smysl, vše, co nás zajímá, vše, co je tajemné a záhadné /po pochopení všeho by tajemné a záhadné nebylo NIC - konec srandy, napětí, detektivky... /. Možná je vhodné čas od času - alespoň někdy - zastavit se a jen pozorovat, přijímat.
Když jsem někdy netrpělivá a mám pocit, že bych potřebovala někoho, něco, sebe popohnat, aby bylo něco dokončeno /například nějaká domluvená práce, stanovení termínu dokončení co nejdříve ve stylu už včera bylo pozdě... / a nejde to tak rychle, jak jsem si to představovala, umožní mi to zamyslet se mj. nad tímto: A co bude pak, až bude dokončeno to, co si přeji? Bude lépe? Bude nějaká změna? Co bude následovat? Do čeho se pustím poté? Co se změní? A zjistím, že v podstatě NIC.
Píšu to v souvislosti s tím, že se chceš spoustu věcí dozvědět. Kdyby se Ti dostalo odpovědi na vše, co chceš znát, co by bylo pak? Naco by Ti to bylo? Jak by jsi s tím naložila? Myslíš, že by Ti to přineslo klid na duši? = nespovídám Tě, jsou to pouze otázky "do luftu"... .
K Tvému hledání osoby, která TO VÍ: můj názor je ten, že všichni víme to, co potřebujeme a víme to nejlépe. No, zní to trocha jinak, než to myslím, těžko najít správná slova, prosím, ber s rezervou. Je to myšleno nějak v tom smyslu, že jsme každý sám sobě vším, čím chceme být.

Maty
28.06.10
20:54
Nereg.

Katarína, to je právě to .. když se něco osvětlí, najde se základ, podstata, příčina - ne, že nevzniká NIC, ale otvírá se nový prostor. Jako když v počítači otvíráš stále nová a nová okýnka pro dané téma /podmnožina(Aa) množiny(A) - podmnožina(Aaa) podmnožiny(Aa) atd./. Stalo se Ti někdy, že jsi četla knihu a měla jsi dojem, že spisovatel píše o Tobě, jakoby v knize probíhal Tvůj život a v momentě, kdy čteš, plně chápeš, co Ti tím obsahem říká? Když jsi dočetla knihu (pokud se ten dojem přihodil), byla jsi ve stavu NIC?
Ale to je stále jenom to, o čem diskutujeme : můj názor, Tvůj názor ..

Katarína
28.06.10
21:21
Reg. před 2016

Maty: Čím víc těch "okýnek" se otevře, tím víc je jasné /podle mého názoru/, že jasné není vůbec nic, že všechno se vším nesmírně souvisí, že má každý svou pravdu, že pravda není tím pádem pouze jedna jediná, vše je relativní, všechno je možné, i nemožné je možné... a všechno je subjektivní a ... ... ... atd.
Za sebe: už tolik nepátrám z důvodu hledání pravdy, zajímám se, sleduji a řídím se /snažím se o to/ tím, co jsem si "stanovila" za prioritní pro sebe, svá pravidla /konzervativní morálka, klasika - desatero - porušuji v tom, že mluvím sprostě - a "léčivé" myšlenky z buddhismu, které jsem schopna pochopit... ./. Tolik stručně.
Můj názor, Tvůj názor - co bys chtěla víc? Slovo Boha? Co by měl říct? Co by mělo podle Tebe zaznít? Jaké poslední "okno" by se mělo otevřít - kdy už žádné "podokno" nenásleduje?
Napadá mne: Kdy neuvidíme žádná okna ani podokna? Několik odpovědí /laických, jsem počítačové staré tele/: když klekne počítač, když nemám připojení na internet - nezpalatila jsem... .mám jiný program, než oknový... ... neuvidím, když uvidět nechci... ..anebo uvidím, ale nepůjdu dál po stopě... ... uvidím okno, ale nepochopím, že se mám kouknout... ..uvidím, ale ignoruji... ..atd. Všech možností je určitě spousta. Řešení je taktéž zlikvidovat počítač a veškeré oknování skončí... .prostě to vypnu všechno a budu čumět někam jinam, třeba na oblohu... .
No, bylo to řečeno pouze obrazně, uvědomuji si za sebe a pro sebe, že takováto forma přemýšlení není zas tak špatná... ..

Maty
28.06.10
22:10
Nereg.

Katarína, musím se usmívat, počítač jsem uvedla, protože u něj sedím, ale to závěrečné .. můj názor, Tvůj názor .. jsem neměla na mysli, že opovrhuji a chci zažít ve svém životě něco zcela mimořádného stran názoru, ale pravý opak je pravdou - přeji si, abych mohla pochopit, co lidé říkají (jejich myšlenky jsou jiné než jejich mluva a konání). Tvé názory jsou fylosofické a obsáhnou co nejvíce variant a možností.. někdy moc nerozumím tomu, proč byly napsány. Můj názor - hledám svůj význam tady a teď, Tvůj názor (dle mého úsudku) - vše má svou přihrádku, tedy zařazujme (možné) neboli nehodící se škrtněte (nemožné). Obojí je o hraní, jen já tu Tvoji hru moc neumím..

Katarína
28.06.10
22:35
Reg. před 2016

Maty: Tudíž se opět klidím. Asi je lepší pomlčet - poikud diskuse nemá žádný význam, je to ztráta času. Zdravím

Merit
29.06.10
22:05
Reg. před 2016

ahoj divky, muzi :-)*
co mame vedet, to se dozvime.. a kazdej si na tu pilu urcite zatlacil..

pokud jde o tyhle veci, dobrym artiklem to je.. to v kazdym pripade..
vim, ze nekdo pouziva naky veci, ale protoze jsou nabity.. posilujou jeho energie.. umi s tim pracovat..
ja sama pouzivam jenom snad krystaly... pac to ego teda jede :-D..
a kdyz nechci ublizit, je to tak lepsi :-).. jsou "cisty"..

nikdo z nas nevi vsechno.. a jeden lidskej zivot je uboze kratkej na to, abychom pochopili vse.. to preci ani nejde.. a stejne jsme celek..

Maty, jak jsi myslela to, ze nekdo neco jinyho rika a jinak to mysli?.. prosim te.. nastin mi priklad, ja jsem v tomhle tupon.. lopata :-)
abych te dobre pochopila :-)

vite nevim jestli to dobre citim.. Maty a Katarinka si nerozumi? vite, jestli rozumite svymu psani navzajem..
kdyz mi neco napise Katarinka.. vim presne co myslela.. a kdyz ne toz sa optam :-).. nekdy Maty nevim kam tim miris.. a jak jsou ta pismenka proste jina, nez to ustni sdeleni, tak se nezlob, ze se ptam na to, co jsi tim (viz.vyse) myslela..
mejte se krasne :-)*

Warning: require_once(../_headers/minibanner.php): failed to open stream: No such file or directory in /usr/local/hosting/home/vestirna.com/web/www25x/forum/ukaz_plugin.php on line 184

Fatal error: require_once(): Failed opening required '../_headers/minibanner.php' (include_path='.:/usr/share/php') in /usr/local/hosting/home/vestirna.com/web/www25x/forum/ukaz_plugin.php on line 184