m.v. 10.08.14 12:27 Nereg. IP: 77.78.117.* | již několik dní řeším otázku vztahu, změny zaměstnání i vnitřního neklidu v duši. Ať se na to dívám prakticky, citem, nikde nemůžu najít tu správnou cestu. V pátek v noci při pročítání věštírny jsem měla velmi neobvyklou návštěvu. Vlétl mi sem kaloň, byl celý popletený a taky dlouho nemohl najít cestu ven. Byl na tom jako já, jen nevím, proč zrovna netopýr. Má to nějaký skrytý výraz? Popravdě ve mně vyvolal spíše pocity nepříjemné než naopak, jen tu cestu z toho bludného kruhu mi zapomněl ukázat, i kdž ám ji nakonec našel  |
|
Nike. 10.08.14 14:44 Nereg. IP: 37.48.34.* | To je spíš pověrčivost, asi tak na úrovni černé kočky přes cestu...
Tak, jako se nemůžu domnívat, že kvůli mně začnou kočky chodit výhradně po střechách, když jsem v pohodě, tak je nesmysl věřit, že by se tak nestalo s netopýrem. Co když nezabloudil, to tvrdíš Ty. Co když byl jenom zvědavý, co to tam je za neznámou jeskyni? Na to je příliš dobře vybaven, než aby skutečně bloudil. Pro mě jsou tedy znamením rozhodně jiné věci :) Například reprezentativní vzorek návštěvníka Věštírny o lecčems vypovídá :)
Jsi to Ty, kdo má potřebu si z toho vzít, co chceš. Vybrala sis, že bloudí, ale nakonec cestu našel.
Jestli Tě to zajímá, tak v řeči symboliky nevědomí představuje netopýr temnou stránku duše. To, co jsi popsala, však ukazuje spíš na zacyklenou mysl.
Tak začni třeba jen přáním. Můžeš jen tak jsi, nebo jestli potřebuješ rituál... tak trochu "začaruj" :) Dnes je superúplněk, padají hvězdy... pokud tedy přes oblačnost něco uvidíme... , ale i tak vyjdi ven (či kdykoliv jindy), běž přes křižovatku, kterou chodíváš a tam řekni Bohu, že nevíš, jak dál. Přej si, aby se to vyřešilo tak, jak je pro Tebe dobré, ale jinému neublížilo." Třeba... Anebo si to jinak pojmenuj :)
A pak to pusť. Neupínej se k výsledku, nečekej na něj, jen důvěřuj životu, že něco se stane a že Ty rozhodně nevíš, co pro Tebe dobré je. To, co si myslíš teď, by Ti historie vůbec nemusela potvrdit.
Samozřejmě musíš vyjít tomu naproti skutkem, ale čím méně lpění na čemkoliv, tím líp. Jestli teď hned nedokážeš hnout s těmi konkrétními problémy, jen je přijmi tak jak jsou, neodmítej to, chvíli nech být, a změň zatím něco jiného, co s tím přímo nesouvisí. Vyšli signál, že jdeš dál. To může být cokoliv. Vypadnout na chvíli někam, zkusit nový sport, tancování, vzdělávání, četba... co dobrý skutek?:D.
Každopádně doporučuju meditace. Ty jsou právě o vypnutí mysli, aby Ti mohla ppřijít odpověď od Vědomí. Zkrátka, věnuj se trochu sobě.
Pokud dojde k rozchodu, věz, že spousta lidí by potvrdilo, že se nejvíc posunuli v dobách, kdy byli sami.
|
|
m.v. 10.08.14 17:02 Nereg. IP: 77.78.117.* | děkuji ti. Věř, že jeden velmi bolestný rozchod mám za sebou a opravdu mě posunul o velký kus vpřed a hlavně mě naučil pomáhat druhým, je to od té doby moje práce a dělám to denně, víc jak 10 let, ale taky velmi a velmi mě to vysiluje. Máš pravdu, možná postačí jen změna úplně něčeho jiného co přinese potěšení mě. Děkuji ti a neboj, určitě si při svém přání budu hlavně přát, ať neublíží nikomu. Tohle mě naučil můj minulý rozchod a život zase začal být mnohem krásnější, jen nezapomínat taky na sebe  |
|
Nike. 11.08.14 00:28 Nereg. IP: 37.48.33.* | Proč bych nevěřila ? :)
Jen se ještě zdržím u toho pomáhání, na které jsi dala důraz...
Já to s tím dobrým skutkem napsala hlavně proto, že to prostě udělá největší radost tomu pomáhajícímu samotnému. Jinak ano, pomáhat by si lidi měli, pokud před tou situací stojí a můžou, jasně... Nebylo to moralizování, či co.
Často se taky stává, že si lidi najednou usmyslí, že se slavnostně vydají pomáhat lidem jak spasitelé, přičemž je to spíš útěk od sebe sama a potřebovali by v prvé řadě vyřešit sebe. Brzy pak zjistí, že je to strašně ničí. Může v tom být mnohem více ega, než to vypadá, může v tom být naprosto zbytečné sebeobětování, kdy hrozí, že brzy budeš nepoužitelná a už pak nepomůžeš nikdy nikomu. I empatie je dvousečná zbraň. Na jedné straně je to úžasné, když se dokážeš vžít do někoho a pochopit, ale na druhé straně se Ti může stát, že tak trochu žiješ životy jiných, které Ti nepatří, na úkor svého. A teď kolikrát pro koho? Kolik lidí dělá, že se Ti přijde vyplakat na rameno, vysypou do Tebe svůj bordel, nechají se povzbudit, poradit... jim se uleví, Ty jsi z toho několik dnů unavená, a až je ten dotyčný znova plný, tak se to opakuje. Lidi jsou kolikrát sobci. Viděla jsem i citové vydírání poukazováním na empatii někoho jiného. Já jsem si kdysi taky tohleto začala hlídat. Jak soukromě, tak pracovně. Mám dvě zaměstnání, ten vedlejšák se taky týká pomáhání, tak to znám. Jen výjimečně nemůžu jinak a dám i ze sebe, jinak pokud možno přebytky :)
Já prosímtě neříkám, že to a ono musí být Tvůj případ, dala jsi příliš málo informací, než abych to mohla tvrdit, ale tak celkově je toto téma k zamyšlení.
Vybavuje se mi taková analogie z letadla: při kritické situaci by letuška dávala pokyny, aby si kyslíkovou masku nejdříve nasadili rodiče sami a teprve pak obsloužili děti. Každý rodič má totiž tendence chovat se přesně naopak. Je ale jasné, proč nejdřív sobě...
Zkrátka, nebyla by to ostuda, kdybys tu práci raději pustila, pokud je to tak, jak píšeš. |
|
m.v. 12.08.14 07:11 Nereg. IP: 77.78.117.* | díky, snad máš pravdu. Možná jsem to opravdu moc přehnala s tím rozdáváním se. Možná stačí ubrat jen kolem sebe, pak by se to dalo unést v práci, nebo být s někým, kdo by dával a ne jen sál ze tmě. Nevím, ale budu o tom přemýšlet takhle |
|
Dracizena 12.08.14 10:56 Nereg. IP: 213.151.77.* | mv... Náš život a jeho každodenní děje jsou znamením a výkladem karetním.
Proto je znamením, i když třeba vlétne do pokoje motýl, ptáček a natož netopýr... kdo má vědění, umí číst z těchto momentů.
Netopýr symbolizuje temno a podle tohoto výkladu, určitě vydrž ve starém zaměstnání, které bude pro Tebe tím temnem, hoď za hlavu malichernosti ve vztahu, ale závažnosti řeš.
Nesleduj v práci rejpaly, splachuj ze sebe hnusné připomínky, jako hovínko do záchoda atd... vize je čarodějka, tak čaruj a s úsměvem...
Tvůj vnitřní neklid, ten je také tím temnem a co Ti netopýr chce říci?
Vypouštěj neklid z těla, které je Tvou Duší, vypouštěj ho vizuálně, jako když z těla, z Boží jeskyně, vylétávají netopýři do nočního prostoru a to je Tvé aurické pole...
Začni na sobě pracovat vizuálně...
Netopýra si cítila nepříjemně, ale vztah, zaměstnání, dnešní pocity, to vše Tě dnes také vrhlo do nepříjemné zóny a tak to nepříjemné vypouštěj z mysli, i z těla ven, jako toho kaloně.
Buď šamanem sama sobě... Blíží se k Tobě trasformační řád a proto tyto pocity... více u mě na meilu dracizena@seznam.cz
Neradí Ti mé myšlení, ale Tvůj Anděl hvězdný, mi pro Tebe radu diktuje...  |
|
Nike. 12.08.14 21:39 Nereg. IP: 37.48.36.* |
... "nebo být s někým, kdo by dával a ne jen sál ze mě."
Ano, hodnotný vztah má být vyvážený, oboustranný, ne aby jeden pouze bral. Nicméně, nicméně... .:) přesně, jak to tu Theodor čerstvě psal: miluju, abych byla milována? Dávám, aby mi bylo dáváno? Pozor na to.
Když se naučíš mít ráda sama sebe, nebudeš už pořád cosi očekávat. Očekávání je dokonalý zabiják všech vztahů a nedá se to ani nazvat láskou. A nebudeš už potom ani dovolovat, aby Tě někdo moc vysával. Čímž prospěješ nejen sobě, ale i jemu, protože to on se musí prostě učit.
P:S: Kdyby Ti chtěl Tvůj (!) anděl hvězdný něco poradit, diktoval by to někomu jinému?
|
|
Warning: require_once(../_headers/minibanner.php): failed to open stream: No such file or directory in /usr/local/hosting/home/vestirna.com/web/www25x/forum/ukaz_plugin.php on line 184
Fatal error: require_once(): Failed opening required '../_headers/minibanner.php' (include_path='.:/usr/share/php') in /usr/local/hosting/home/vestirna.com/web/www25x/forum/ukaz_plugin.php on line 184
|