silberain 10.06.10 18:47 Nereg. IP: .* | nevedela som, kam to zaradiť, tak to dávam sem :)
už dávnejšie som si v jednom úžasnom malom kníhkupectve kúpila šalamúnov pentakel :) nenosím ho na krku, ale na ruke :) mám ho vlastne ako amulet/talizman (viem, že je medzi nimi určitý rozdiel, ale neviem, ktoré slovo je na toto to správne :)..)
majú tam aj oveľa viac iných a ja by som si asi ešte nejaký chcela kúpiť.. len by ma zaujímalo, či to nebude nejak narúšať "chod" toho prvého talizmanu.. môžem ich nosiť viac, či musí byť len jeden?? |
|
meel 13.06.10 12:40 Reg. před 2016
| I jeden amulet může být mnohem silnější než celá hromada amuletů, pokud mu správně porozumíš.. Tak že pokud ti jde o ochranu stačí ti jeden, neboť dva budou mít stejný účinek, takový účinek do jaké míry ho budeš schopná přijmout..
Pokud ti jde o doplněk, není třeba to vůbec řešit.
Já osobně u sebe mívám 2-3 talismany.. ale to hlavně proto, že je mám jako dárek od různých lidí.. a nosím je jako vzpomínku..
je třeba zajímavé, že stříbrný řetízek, který mám už na sobě dva roky, ještě stále nezčernal..
A co se týče té ochrany, je právě taková jakou si připustím, že by mohla být..
Nezapomeň, že pokud budeš po talismanu chtít něco z tvé vůle, tak se čím dál tím víc ničí..  |
|
silbarein 13.06.10 13:58 Nereg. IP: .* | ku tým talizmanom je napísaný aj ich význam.. takže je to aj tak vlastne jedno? že môže slúžiť jeden na všetko?
chcela som ho len ako nejaký doplnok, ale podľa toho, čo by mal znamenať, čo by mi mal priťahovať do života, by mi sedel aj vlastne ako amulet... ale ak by to šlo aj s tým prvým, tak by som si ho nechala aj len ako doplnok:) no šlo by to aj vtedy,ked už som ho nabila??
a mám ešte jednu otázku, keď sami ho niekto dotkne, vraví sa, že homám očistiť pod tečúcou vodou.. ako dlho by som homala nechať??? dakujem:) |
|
meel 14.06.10 14:16 Reg. před 2016
| S tím významem je to stejně v dnešní době velmi zkreslené.. tak např trial (něco jako třícípá hvězda).. je uváděno, že jde o amulet, který chránil keltské šamany před zlými duchy.. ve skutečné keltské historii by jsi se ae dozvěděla, že ten symbol se nepoužíval proti zlým duchům, ae ve skutečnosti sloužil jako označení média, nebo prostě jen člověka, který má nějaké nevysvětlitelné schopnosti.. popř. by jsi se s římských spisů dozvěděla, že jde o klíč mezi duchovním, přírodním a lidským chápáním.. (proto trial..).. rozhodně nejde původně o amulet ae zkrátka o symbol určité víry v nadpřirozeno..
A k tomu by jsi se ve výsledku dostala téměř u všech.. amulet naznačuje tvůj styl života.. ve výsledku to můžou být oba a nebo nějaký kompromis.. netřeba se tím moc zabývat, proto že duchovně nezmatenému člověku se zalíbí ten který jeho stylu života odpovídá..
Pokud amulet nabiješ, jen mu dáš (popř. síle kterou zastupuje) najevo, že s jeho silou chceš pracovat vědomě.. za výsledek to pak má, že jeho účinky jsou viditelnější, ovšem je třeba na to být připraven duševně.. zkrátka je to jen jaký si první krok k pochopení možností amuletu a jeho podstaty.. jiný rozdíl mezi nabytým a nenabytým amuletem není..
Co se toho dotýkání cizích osob týče, je to o péči o daný amulet.. pokud o něj pečuješ mělo by vaše "souznění" být čistší a tak mnohem příjemnější.. časem to můžeš i příjemně cítit.. pokud to naopak cítíš nepříjemně, něco je špatně..
na amuletech není nic složitého.. je třeba aby se ti líbil.. je dobré, aby ti byl příjemný.. a ideálně, aby si chápala jeho podstatu.. tak je u každého amuletu různá podobně jako mi tu máme každý různé úkoly, nemusí to být ani nic společného s jejich významem nebo původem.. i když ze zkušenosti vím, že je dobré o významu něco vědět.. proto že se na něj zeptají právě ti lidé, kterým se také líbí (mají podobný způsob života jako ty)  |
|
silbarein 14.06.10 18:36 Nereg. IP: .* | strašne ti ďakujem :) už je mi to o niečo jasnejšie :)
takže ale, keď by som si ten talizman podľa vzhľadu nevybrala, znamená to, že by som ho nemala nosiť?... mal by mi priťahovať pozitívne stretnutia, takých tích správnych ľudí a podobne..
nemám veľa priateľov, aj keď sa snažím nebyť utiahnutá, no s nikým si tak "nesadnem".. preto som si ho vybrala.. ale to bolo vlastne len kvôli tomu významu.. |
|
meel 14.06.10 23:26 Reg. před 2016
| Vlastně to tak nemusí být v případě, že význam odpovídá tvému cíli, pokud si například pasivní typ a ráda by jsi to změnila, víc si života užívala.. Tak by se ti amulet jako je Ankh (symbol života, otevřeného přístupu k němu) nemusel líbit, ovšem z praktického hlediska tě dostane do situací a k lidem, kteří by tvou případnou pasivitu řekněme pomohli změnit.
Chci tím říct, chceš-li něco změnit, je význam důležitější než dojem. pokud chceš více poznat sebe, pak je důležitý naopak dojem. |
|
silbarein 15.06.10 14:39 Nereg. IP: .* | ďakujem za pomoc :)
|
|
Warning: require_once(../_headers/minibanner.php): failed to open stream: No such file or directory in /usr/local/hosting/home/vestirna.com/web/www25x/forum/ukaz_plugin.php on line 184
Fatal error: require_once(): Failed opening required '../_headers/minibanner.php' (include_path='.:/usr/share/php') in /usr/local/hosting/home/vestirna.com/web/www25x/forum/ukaz_plugin.php on line 184
|